Всесвітній день психічного здоров'я у школі

Всесвітній день психічного здоров’я у школі

10 жовтня 2017 року соціально-психологічною службою школи було проведено заходи, приурочені Всесвітньому дню психічного здоров’я (World Mental Health Day), який відзначається з 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров’я.

Мета усіх дійств – запобігання поширенню депресивних розладів, шизофренії, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості тощо

Позитиний настрій – найголовніше в житті.Саме оптимізм не дозволяє впасти в депресію, нервувати через дрібниці, які руйнують імунітет, впливають на внутрішні відчуття, від яких залежить здоров’я.

У вільному доступі було організовано куточок емоційного розвантаження.

Для створення позитивного тонусу на початку робочого дня учасникам навчального процесу було запропоновано стати учасниками акцій «Скринька довіри»; «Не тримай зла-тримай кульку»;

«Подаруй посмішку».

Для вирівняння емоційного фону і встановлення дружніх стосунків було проведено казкотерапію в 2их класах.

Формування високих моральних цінностей- є однією з провідних завдань виховного процесу .Тому під час Дня психічного здоров’я було проведено з 3-А класом захід під назвою « Краса людини – її доброта» .

Кожна сучасна школа має бути, передусім, центром сприяння здоров’ю. З метою формування здоров’язберігаючих компетентностей учнів школи було організовано та проведено такі захід з профілактики наркоманії «Безодня за якою лише морок»

Така форма роботи, допомагає сформувати в учнівському колективі мікроклімат позитиву і налаштувати на підтримку, небайдужість до стану іншої людини та подій.

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.